Calonge ligt in de provincie Girona (Catalonie-Spanje). Met een kustlijn van meer dan 200 km, vanaf de monding van de rivier Torder (Blanes) tot de grens met Frankrijk (Pot Bou). Calonge is makkelijk per auto bereikbaar via de N-II of snelweg A-7. Als u liever per vliegtuig reist, kunt u gebruik maken van de luchthavens van Girona-Costa Brava, Barcelona of Perpignan. U kunt ook per trein naar de stations van Girona, Caldes de Malavella, Flaça of Figueres reizen en vervolgens de bus nemen of een auto huren.

Aan deze unieke kustlijn liggen, naast Calonge en Sant Antoni de Calonge, onder andere toeristische steden als Blanes, Lloret de Mar, Santa Cristina d'Aro, Platja d'Aro, Rosas en  Cadaques. Vele van deze steden bieden een ruim aanbod aan toeristische attracties, zodat u voluit van uw vakantie kunt genieten. U kunt watersport beoefenen, zoals zeilen met de sterke "tramontane" (noordenwind), zwemmen, duiken of snorkelen in kristalheldere kreekjes, en uiteraard gefascineerd raken door de schoonheid van de klippen en natuurlijke omgevingen.

Hier kunt u ook terecht voor  en
golf, een van de beste bestemmingen voor het beoefenen van deze sport dankzij het milde klimaat en fantastische landschappen. De Costa Brava heeft grote kunstenaars gekend, zoals Salvador Dali, die in Cadaques woonde, een plaats met een belangrijk historisch erfgoed en mooie omgevingen.

Ook de wielersporter kan in deze regio prima uit de voeten, zowel de ren-/tourfietser als de  mountainbiker. Het achterland kent rustige asfalt wegen die door het fraaie landschap slingeren met menig colletje en de mountainbiker zal de in natuurgebied de Gavarres uitgezette MB parcoursen weten te waarderen. De laatste klim in Calonge naar de Domallyse is het toefje slagroom op de taart…..

De Baix Empordà (Costa Brava)  is de ideale zone voor het beoefenen van de wandelsport, en biedt een ruime keuze aan landschappen. Een netwerk van wandelroutes leidt u van noord naar zuid en van oost naar west. Van stille, eenzame kreekjes naar indrukwekkende bossen, van grote steden naar rustige, afgelegen dorpjes.

  • Fietsen

  • Duiken

  • Zwemmen

  • Golfen

  • Wandelen

  • Steden bezoeken